Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 25 do 29 listopada 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z soczewicy z grzankami z dodatkiem kiełbasy
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten, soja) - Makaron świderki z serem twarogowym
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Frykadelki wieprzowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, soja) - Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem muszelką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Racuchy z jabłkami
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Barszcz zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten) - Bitki drobiowe z kaszą gryczana białą
*(alergeny: białko mleka, gluten, białko mleka) - Marchew kostka na ciepło
*(alergeny; białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Pulpeciki rybne z papryką i natką pietruszki z ziemniakami pure
*(alergeny: ryba, gluten, jaja, soja, białko mleka) - Surówka z kiszonej kapusty
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)