Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 18 do 22 listopada 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa porowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Domowy rosół z makaronem okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa jarzynowa z fasolką i ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Kasza manna z musem truskawkowym
*(alergeny: gluten, truskawki) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, pomidory) - Pieczeń w sosie myśliwskim z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, soja) - Sałatka z czerwonych buraków
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Pierożki leniwe okraszane masłem i bułką tartą
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, soja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)