Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 25 do 29 listopada 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z soczewicy z grzankami z dodatkiem kiełbasy
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten, soja) - Makaron świderki z serem twarogowym
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy, frytki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka, soja)
WTOREK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Frykadelki wieprzowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, soja) - Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki z koperkiem
*(alergeny: białko mleka)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z makaronem muszelką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Kotlet de volaille z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, soja, gluten) - Mix sałat z sosem vinaigrette
*(alergeny: białko mleka)
CZWARTEK
- Barszcz zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Bitki drobiowe w sosie własnym z kaszą gryczaną
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Marchew kostka na ciepło
*(alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Pulpeciki rybne z papryką i natką pietruszki z ziemniakami pure
*(alergeny: ryba, gluten, jaja, soja, białko mleka) - Surówka z kiszonej kapusty
*(alergeny:…)