Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 18 do 22 listopada 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa porowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Devolay, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
WTOREK
- Domowy rosół z makaronem okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny: białko mleka)
ŚRODA
- Zupa jarzynowa z fasolką i ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Beouf strogonow z pieczywem
*(alergeny: gluten)
lub
- DANIE EXTRA: Roladki wieprzowe w pikantnym sosie, kluski kładzione, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, pomidory) - Pieczeń w sosie myśliwskim z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, soja) - Buraczki czerwone z papryką
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Pierożki leniwe okraszane masłem i bułką tartą
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Filet z miruny pod pierzynką z warzyw, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba)