Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 11 do 15 listopada 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
NIECZYNNE
WTOREK
- Zupa ogórkowa z makaronem muszelki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Mini pulpeciki wieprzowo-drobiowe z kaszą jęczmienną
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Sałatka z pomidora i szczypiorku
*(alergeny: gorczyca, pomidor)
lub
- DANIE EXTRA: Schab pieczony, kluski śląskie, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
ŚRODA
- Rosół z makaronem, warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, jaja, gluten) - Filet duszony w ziołach z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Fasolka szparagowa okraszana masłem i bułką tartą
*(alergeny: gluten, białko mleka, soja)
CZWARTEK
- Zupa krem dyniowo-marchwiowy z rumianymi grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Łazanki z kapustą i mięsem
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Żeberko extra w kapuście kiszonej, ziemniaki, zupa
*(alergeny: seler gluten, jaja, białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Filet z miruny panierowany z ziemniakami
*(alergeny: ryba, jaja białko mleka, gluten) - Surówka z marchwi i pora
*(alergeny: białko mleka)