Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 21 do 25 października 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Spaghetti bolognesse z pomidorami, żółtym serem i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Filet drobiowy duszony w ziołach z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten) - Surówka z marchwi, pora i jabłka
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Grochówka wojskowa z kiełbasą i mini makaronem kokardki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Pierożki leniwe okraszane masłem i bułką tartą
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, soja) - Kompot agrestowo- truskawkowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z białą fasolą i zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Pieczeń rzymska w sosie z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, soja) - Surówka z selera
*(alergeny: białko mleka, seler) - Kompot śliwkowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba) - Surówka z młodej kapusty, ogórka i marchewki
*(alergeny:…) - Kompot wiśniowy
*(alergeny:…)