Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 28 października do 01 listopada 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z mini makaronem muszelką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, pomidor) - Risotto z kurczakiem i kukurydzą
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Fasolka szparagowa okraszana masłem i bułką tartą
*(alergeny, białko mleka, gluten, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotleciki z indyka, ziemniaki puree, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
WTOREK
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka) - Kotlety mielone z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, soja) - Kapusta kiszona zasmażana
*(alergeny: gluten)
ŚRODA
- Zupa krem z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja) - Makaron z serem twarogowym
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Placki po zbójnicku, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa ryżowa na rosole z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler) - Schab faszerowany porem i marchewką
*(alergeny: białko mleka) - Kluski śląskie
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Sałatka z czerwonych buraków
*(alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
NIECZYNNE