Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 21 do 25 października 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Spaghetti bolognesse z żółtym serem, pomidorami i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kogut na szpadce, ziemniaki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Filet drobiowy po nelsońsku z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Surówka z marchwi, pora i jabłka
*(alergeny: białko mleka)
ŚRODA
- Grochówka wojskowa z kiełbasą i mini makaronem kokardki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Leniwe pierożki podawane z masłem i bułką tartą
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Łódeczki drobiowe, frytki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z białą fasolą i zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Pieczeń rzymska w sosie z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, soja) - Surówka z selera
*(alergeny: białko mleka, seler)
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba) - Surówka z młodej kapusty, ogórka i marchewki
*(alergeny:…)