Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 07 do 11 października 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryż z truskawkami
*(alergeny: białko mleka, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Devolay, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Surówka z cukinii i marchewki
*(alergeny: miód, gorczyca)
ŚRODA
- Zupa dyniowa – z imbirem i grzankami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten, soja) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką
*(alergeny: gluten, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet z piersi indyka, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Lasagne bolognese z sosem beszamelowym i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Mix sałat z warzywami i sosem vinegrette
*(alergeny: gorczyca)
lub
- DANIE EXTRA: Placki po zbójnicku, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
PIĄTEK
- Zupa serowa z makaronem małą muszelką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, ryba) - Surówka z kiszonej kapusty
*(alergeny:…)