Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 30 września do 04 października 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z makaronem pełnoziarnistym
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pulpety wieprzowo-drobiowe z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka) - Surówka z cukinii z warzywami
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet schabowy z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Buraczki czerwone z jabłkiem
*(alergeny: gluten) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Żurek wiejski z kiełbasą i ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja) - Pierożki leniwe podawane z masłem i bułką tartą
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Kotlet drobiowy po parysku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa krem dyniowo-marchewkowy z imbirem i grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)