Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 23 do 27 września 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z mini makaronem muszelką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Risotto z kurczakiem i kukurydzą
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Sałatka z pomidora i szczypiorku
*(alergeny: pomidor, białko mleka) - Kompot śliwkowo- agrestowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa brokułowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlety mielone z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Mix sałat z sosem vinegrette
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron świderki z serem twarogowym
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa ryżowa na rosole z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler) - Schab faszerowany porem i marchewką
*(alergeny: białko mleka) - Kluski śląskie cięte
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Surówka z czerwonej kapusty i jabłka
*(alergeny: białko mleka) - Kompot truskawkowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa marchwiowo- cebulowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pulpeciki rybne
*(alergeny: gluten, ryba, jaja) - Surówka z białej kapusty, marchewki i ogórka
*(alergeny:…) - Kompot wiśniowy
*(alergeny:…)