Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 16 do 20 września 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa kalafiorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią i pomidorami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, pomidor) - DANIE EXTRA: Kieszeń ze schabu, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
WTOREK
- Rosół z makaronem nitki okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Karczek po królewsku z ziemniakami puree i koperkiem
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z białej i czerwonej kapusty
*(alergeny: białko mleka, jaja)
ŚRODA
- Zupa serowa z makaronem świderki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Leczo z cukinii, papryki i kiełbasy z zapiekanymi ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, soja) - DANIE EXTRA: Devolay, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, pomidory) - Udko drobiowe pieczone
*(alergeny:…) - Ziemniaki z cebulką i koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Mizeria
*(alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa – krem z dyni z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Naleśniki z serem- wyrób własny
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - DANIE EXTRA: Miruna panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)