Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 16 do 20 września 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa kalafiorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią i pomidorami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, pomidor) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół z makaronem nitki okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Karczek duszony z ziemniakami puree i koperkiem
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z białej i czerwonej kapusty
*(alergeny: białko mleka, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa serowa z makaronem świderki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Kasza manna z musem truskawkowym
*(alergeny: białko mleka, gluten, truskawki) - Kompot agrestowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, pomidory) - Pałeczka drobiowa pieczona
*(alergeny:…) - Ziemniaki z masłem i koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Mizeria
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wiśniowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa – krem z dyni z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Naleśniki z serem – wyrób własny
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot śliwkowy
*(alergeny:…)