Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 09 do 13 września 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Makaron penne z kurczakiem i brokułami
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Delikatna zupa grochowa z kiełbasą i makaronem
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Placuszki z dyni
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Bitki schabowe w sosie z opiekanymi ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka) - Sałatka z buraczków czerwonych i papryki
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa krem marchwio-cebulowy z rumianymi grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Pierożki leniwe okraszane masłem i bułką tartą – wyrób własny
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, białko mleka, jaja) - Miruna panierowana z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z cukinii, marchewki i pora
*(alergeny: seler, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)