Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 23 do 27 września 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z mini makaronem muszelką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Risotto z kurczakiem i kukurydzą
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Sałatka z pomidora i szczypiorku
*(alergeny: pomidor, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotleciki z indyka, ziemniaki puree, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
WTOREK
- Zupa brokułowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlety mielone z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Mix sałat z sosem vinaigrette
*(alergeny: białko mleka)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron świderki z serem twarogowym
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Placki po zbójnicku, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa ryżowa na rosole z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler) - Schab faszerowany porem i marchewką
*(alergeny: białko mleka) - Kluski śląskie cięte
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Surówka z czerwonej kapusty i jabłka
*(alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa marchwiowo- cebulowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryba panierowana
*(alergeny: białko mleka, gluten, ryba) - Surówka z białej kapusty, marchewki i ogórka
*(alergeny:…)