Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 09 do 13 września 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Makaron penne z sosem serowym, kurczakiem i brokułami
*(alergeny: białko mleka, gluten)
lub
- DANIE Extra: Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
WTOREK
- Delikatna zupa grochowa z kiełbasą i makaronem
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Placuszki warzywne z dyni
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE Extra: Devolay, ziemniaki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten białko mleka)
ŚRODA
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Bitki schabowe w sosie z opiekanymi ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka) - Sałatka z buraczków czerwonych i papryki
*(alergeny: białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa krem marchwio-cebulowy z rumianymi grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Pierożki leniwe okraszane masłem i bułką tartą – wyrób własny
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja)
lub
- DANIE Extra: Żeberka extra w kapuście, ziemniaki, surówka +zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, białko mleka, jaja) - Miruna panierowana z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z cukinii, marchewki i pora
*(alergeny: seler, białko mleka, jaja)