Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 15 do 19 lipca 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa okraszana natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Łódeczki drobiowe, frytki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
WTOREK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Sznycelki z młodymi ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Mizeria
*(alergeny: białko mleka)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z jajkiem
*(alergeny: seler) - Filet duszony w ziołach z młodymi ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny: białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Karczek po królewsku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z czerwonej kapusty
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa krem z soczewicy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryż zapiekany z jabłkiem
*(alergeny: białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)