Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 17 do 21 czerwca 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti Bolognese z serem żółtym i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół z lanym ciastem okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet schabowy z młodymi ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Młody brokuł z wody
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa pomidorowa z makaronem świderki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, pomidor) - Pierożki leniwe okraszane masłem i bułką tartą
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO