Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 20 do 24 maja 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem mini muszelką
*(alergeny: seler, białko mleka) - Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Sałatka z pomidora i szczypiorku
*(alergeny: pomidor, białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole okraszana natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Sznycelki mielone z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Mizeria z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Kompot agrestowo-truskawkowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa krem wielowarzywny z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Łazanki z kapustą i mięsem
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten białko mleka, jaja, pomidory) - Bitki ze schabu w sosie własnym z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, jaja) - Zapiekany kalafior w bułce tartej
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Kompot śliwkowo-agrestowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka) - Naleśniki z serem
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)