Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 13 do 17 maja 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Spaghetti bolognese z serem żółtym i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Schab nadziewany porem i marchewką z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Buraczki czerwone
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:..)
ŚRODA
- Zupa serowa z makaronem kolanka
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka) - Kasza manna z musem truskawkowym
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten białko mleka, jaja, pomidory) - Kotlet drobiowy po parysku z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten) - Zielona sałatka z sosem śmietanowym
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa grysikowa z zieloną pietruszką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba) - Młoda kapusta na ciepło
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)