Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 06 do10 maja 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Makaron świderek z truskawkami
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka, truskawki) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten białko mleka) - Kotlet mielony ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Mizeria z śmietaną
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa jarzynowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten białko mleka) - Pałka drobiowa pieczona ziemniakami
*(alergeny: białko mleka) - Marchewka kostka na ciepło
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten białko mleka) - Karczek duszony z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Surówka z białej i czerwonej kapusty
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa ziemniaczana zasmażana
*(alergeny: seler, gluten białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane masłem
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)