Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 maja 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem mini muszelką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Sałatka z pomidora i szczypiorku
*(alergeny: pomidor, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet z indyka, ziemniaki puree, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole okraszana natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Sznycelki mielone z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Mizeria z koperkiem
*(alergeny: białko mleka)
ŚRODA
- Zupa krem wielowarzywny z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Łazanki z kapustą i mięsem
*(alergeny: gluten)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler gluten, jaja, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten białko mleka, jaja, pomidory) - Bryzol ze schabu z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, jaja) - Zapiekany kalafior w bułce tartej
*(alergeny: białko mleka, gluten)
PIĄTEK
- Botwinka z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Naleśniki z serem
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Panierowany filet z miruny z młodymi ziemniakami, surówka + zupa
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba)