Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 13 do 17 maja 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Spaghetti bolognese z serem żółtym i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Rumsztyk z cebulką, frytki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Schab nadziewany porem i marchewką z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Buraczki czerwone z chrzanem
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa serowa z makaronem kolanka
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka) - Fasolka po bretońsku z pieczywem
*(alergeny: gluten)
lub
- DANIE EXTRA: Kogut na szpadce, ziemniaki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Kotlet drobiowy po parysku z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten) - Zielona sałatka z sosem śmietanowym
*(alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa grysikowa z zieloną pietruszką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba) - Młoda kapusta na ciepło
*(alergeny: białko mleka, gluten)