Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 06 do10 maja 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Makaron świderek z truskawkami
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy, frytki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
WTOREK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten białko mleka) - Kotlet mielony ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Mizeria
*(alergeny: białko mleka)
ŚRODA
- Zupa jarzynowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten białko mleka) - Udko pieczone z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka) - Marchewka kostka na ciepło
*(alergeny: gluten, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Karczek duszony z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Surówka z białej i czerwonej kapusty
*(alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa ziemniaczana zasmażana
*(alergeny: seler, gluten białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane cebulką
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Filet z miruny panierowany, ziemniaki, surówka, zupa
*(alergeny: seler gluten, jaja, białko mleka)