Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 29 kwietnia do 03 maja 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa serowa z makaronem świderki
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Zrazy mielone w sosie własnym z kasza wiejską
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka) - Surówka z czerwonej kapusty i cebulki dymki
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa krem marchwiowo-cebulowy z grzankami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierożki leniwe – wyrób własny
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
NIECZYNNE
CZWARTEK
- Tradycyjny rosół z makaronem okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten białko mleka) - Gulasz z szynki z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Surówka z selera i jabłka z rodzynkami
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
NIECZYNNE