Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 22 do 26 kwietnia 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
NIECZYNNE
WTOREK
- Zupa pomidorowa z makaronem muszelki
*(alergeny: seler, gluten) - Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym z ryżem
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Brokuł z kalafiorem
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Kotlet schabowy z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron kokardki z mięsem i warzywami
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Kompot wiśniowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z mini makaronem
*(alergeny: seler, białko mleka gluten) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: ryba, jaja białko mleka, gluten) - Surówka z kiszonej kapusty
*(alergeny:…) - Kompot śliwkowy
*(alergeny:…)