Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 15 do 19 kwietnia 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią i parmezanem
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Pałeczka drobiowa z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z białej i czerwonej kapusty
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Grochówka wojskowa a kiełbasą
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Kasza manna z musem truskawkowym
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, białko mleka) - Bitka schabowa z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka) - Bukiet warzyw
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten) - Makaron z serem twarogowym
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)