Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 01 do 05 kwietnia 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Kurczak w sosie słodko kwaśnym z makaronem kokardka
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet szwajcarski z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Ćwikła z chrzanem
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa krem z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Gołąbki w sosie pomidorowym
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, białko mleka) - Pierś drobiowa duszona w ziołach z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka) - Mini marchewki z wody
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten) - Pierożki leniwe polewane sosem waniliowy
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)