Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 29 kwietnia do 03 maja 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa serowa z makaronem świderki
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Zrazy mielone w sosie własnym z kasza wiejską
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka) - Surówka z czerwonej kapusty
*(alergeny: białko mleka)
WTOREK
- Zupa krem marchwiowo-cebulowy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten białko mleka) - Pierożki leniwe – wyrób własny
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Karczek duszony, ziemniaki, surówka, zupa
*(alergeny: seler gluten, białko mleka)
ŚRODA
NIECZYNNE
CZWARTEK
- Tradycyjny rosół z makaronem okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten białko mleka) - Placki po zbójnicku z gulaszem z szynki
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Sałatka z selera i jabłka
*(alergeny:…)
PIĄTEK
NIECZYNNE