Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 15 do 19 kwietnia 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią i parmezanem
*(alergeny: gluten, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Rumsztyk z cebulką, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja białko mleka)
WTOREK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Udko drobiowe pieczone z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z białej i czerwonej kapusty z zieloną pietruszką
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Grochówka wojskowa z kiełbasą
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Kasza manna z musem truskawkowym
*(alergeny: gluten, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po nelsońsku, ziemniaki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, jaja, gluten)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, białko mleka) - Roladki schabowe po staropolsku z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka) - Bukiet warzyw
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka gluten) - Makaron z serem
*(alergeny: ryba, jaja białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, zupa
*(alergeny: ryba, jaja, gluten)