Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 25 do 29 marca 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem muszelką małą
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z indyka z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z selera
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa krem z soczewicy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane masłem
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa jarzynowa z tartym ciastem
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Kasza manna z musem owocowym
*(alergeny: białko mleka, truskawki) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Schab pieczony
*(alergeny:…) - Kluski śląskie
*(alergeny: gluten, jaja) - Surówka z czerwonej kapusty
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem świderki
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Ryba panierowana z ziemniakami pure
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryby) - Sałatka wiosenna
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)