Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 18 do 22 marca 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa krupnik wielowarzywny z natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti bolognese z żółtym serem i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa porowa z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Kotlet drobiowy w panierce
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Ziemniaki pure z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z makaronem kolanka
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Ryż z musem truskawkowym
*(alergeny: białko mleka, truskawki) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa grysikowa z warzywami i zieloną pietruszką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pieczona pałeczka z kurczaka
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Sałatka z czerwonych buraczków
*(alergeny:…) - Ziemniaki pure z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa fasolowa z ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Naleśniki z serem
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)