Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 11 do 15 marca 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, soja) - Makaron penee z kurczakiem i szpinakiem
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Karczek duszony naturalny
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Ziemniaki pure z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Surówka z czerwonej kapusty i selera naciowego
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Racuchy z jabłkiem
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Bitka schabowa w sosie z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Bukiet warzyw
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa wielowarzywna z zacierką
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Sznycel rybny z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, ryba, jaja) - Kapusta na ciepło
*(alergeny: białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)