Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 25 do 29 marca 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem muszelką małą
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z indyka z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z selera z rodzynkami
*(alergeny: seler, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotleciki z indyka, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
WTOREK
- Zupa krem z soczewicy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka wieprzowa z warzywami, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
ŚRODA
- Zupa jarzynowa z tartym ciastem
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Bigos z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Schab pieczony nadziewany porem i marchewką
*(alergeny:…) - Kluski śląskie
*(alergeny: gluten, jaja) - Surówka z czerwonej kapusty
*(alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem świderki
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba) - Sałatka wiosenna
*(alergeny:…)