Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 25 lutego do 01 marca 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa porowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Mini pulpeciki wieprzowo-drobiowe w sosie pomidorowym z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z selera i jabłka
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z agrestu, czarnej porzeczki i truskawki
*(alergeny: …)
WTOREK
- Zupa z omielanego groszku z makaronem i kiełbasą
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane cebulką i boczkiem
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa ryżowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler) - Kotlet drobiowy po parysku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Mix sałat z warzywami i sosem vinegrette
*(alergeny: …) - Kompot truskawkowo śliwkowy
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron z jabłkami prażonymi
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten, gluten) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba) - Surówka białej kapusty, marchewki i pietruszki
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)