Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 18 do 22 lutego 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Risotto z kurczakiem i kukurydzą
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Bukiet warzyw
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet schabowy z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Buraczki z chrzanem
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Krem z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi leniwe – wyrób własny
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Karczek po królewsku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Fasolka szparagowa okraszana masłem
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: gluten jaja białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)