Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 11 do 15 lutego 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Kotlet drobiowy z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jajko) - Marchew z jabłkiem
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką
*(alergeny: gluten, białko mleka jajko) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa krem marchwiowo -cebulowy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Kasza manna z musem owocowym
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pulpeciki rybne z papryką i natką pietruszki
*(alergeny: białko mleka, jaja, ryba) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Surówka z kiszonej kapusty
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)