Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 04 do 08 lutego 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z selera naciowego z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z indyka z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Marchew kostka na ciepło
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
WTOREK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Naleśniki z serem – wyrób własny
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Tradycyjny rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet drobiowy mielony z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kapusta zasmażana na ciepło
*(alergeny: gluten) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pieczona pałka z kurczaka z ziemniakami
*(alergeny białko mleka) - Mix sałat z sosem z warzywami
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Żurek z ziemniakami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Makaron świderek z truskawkami
*(alergeny: gluten, białko mleka, truskawki) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)