Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 18 do 22 lutego 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Risotto z kurczakiem i kukurydzą
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Bukiet warzyw
*(alergeny: …)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet schabowy z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Buraczki z chrzanem
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Krem z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi leniwe – wyrób własny
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Kogut na szpadce, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Karczek po królewsku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Fasolka szparagowa okraszana masłem
*(alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: gluten jaja białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)