Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 04 do 08 lutego 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z selera naciowego z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Gulasz z indyka z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Marchew kostka na ciepło
*(alergeny: …)
lub
- DANIE EXTRA: Łódeczki drobiowe, ziemniaki opiekane, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
WTOREK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Naleśniki z serem – wyrób własny
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
ŚRODA
- Tradycyjny rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Rumsztyk z cebulką i ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kapusta zasmażana na ciepło
*(alergeny: gluten)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Udko po staropolsku z ziemniakami
*(alergeny białko mleka) - Mix sałat z sosem vinegrette i warzywami
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Żurek z ziemniakami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Makaron świderek z truskawkami
*(alergeny: gluten, białko mleka, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja ryba)