Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 28 stycznia do 01 lutego 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Bitki wieprzowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka z buraków i natki pietruszki
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Krem z ciecierzycy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryż z truskawkami
*(alergeny: truskawki, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierś z kurczaka duszona w ziołach z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Bukiet warzyw
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, ryba, jaja) - Surówka z kiszonej kapusty
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)