Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 21 do 25 stycznia 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z omielanego groszku z kiełbasą i makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi z owocami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotleciki z indyka, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Roladka ze schabu z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Brokuł z kalafiorem
*(alergeny: gluten, białko mleka)
ŚRODA
- Zupa jarzynowa z białą fasolą i mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Placek po węgiersku
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka kapusty pekińskiej
*(alergeny: białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kordon blue, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
CZWARTEK
- Zupa porowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Barszcz biały z ziemniakami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: białko mleka, gluten)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)