Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 07 do 11 stycznia 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Chrupiący przekładaniec z kurczakiem, frytki surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet drobiowy z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Surówka z kapusty włoskiej
*(alergeny: białko mleka)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pierogi ruskie okraszane masłem
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Kogut na szpadce, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa kalafiorowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Karczek po królewsku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Fasolka szparagowa okraszana masłem
*(alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
- Krem marchwiowo – cebulowy z grzankami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten, soja) - Naleśniki z serem okraszane cukrem pudrem
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba)