Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 17 do 21 grudnia 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Pulpety wieprzowo-drobiowe z kaszą pęczak
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kapusta kiszona na ciepło
*(alergeny: gluten) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, białko mleka) - Pieczone pałka z kurczaka z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka) - Marchew z jabłkiem
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa wielowarzywna z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierogi ruskie okraszane masłem
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten, jaja) - Makaron z serem twarogowym
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Miruna panierowana z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja, ryba) - Marchew z wody
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)