Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 26 do 30 listopada 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z selera naciowego z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)
WTOREK
- Rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet drobiowy z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Brokuł z kalafiorem
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierogi leniwe z serem – wyrób własny
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot z agrestu, truskawki i śliwki
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Frykadelki wieprzowo-drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kapusta zasmażana na ciepło
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z agrestu, truskawki i śliwki
*(alergeny: …)