Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 19 do 23 listopada 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)
WTOREK
- Kapuśniak z ziemniakami
*(alergeny: seler) - Pierogi ruskie okraszane cebulką
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet schabowy z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten) - Buraczki czerwone
*(alergeny: …) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Kasza manna z musem owocowym
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryba duszona z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, ryba) - Marchew z porem
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)