Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 05 do 09 listopada 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z omielanego groszku z kiełbasą i mini kluseczkami
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierogi z jabłkiem
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny: …)
WTOREK
- Rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Bitki z biodrówki wieprzowej w sosie własnym
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(alergeny: białko mleka) - Surówka z buraków i papryki
*(alergeny: …) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron z serem twarogowym
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa dyniowa z imbirem i makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Karczek duszony z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka) - Surówka z cukinii i marchewki
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, ryba, jaja) - Surówka z kiszonej kapusty
*(alergeny: …) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny: …)