Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 26 do 30 listopada 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie: Napój mleczny – kakao naturalne na mleku *(alergeny: gluten, białko mleka), chleb domowy i pszenny z masłem *(alergeny: gluten, białko mleka), kiełbasą krakowską drobiową *(alergeny: białko sojowe), papryką świeżą *(alergeny: …), herbata z cytryną *(alergeny: cytrusy)
- Obiad: Zupa z selera naciowego z zacierką *(alergeny: seler, gluten, białko mleka), spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią *(alergeny: białko mleka, gluten), kompot z agrestu i truskawki *(alergeny: …)
- Podwieczorek: Bułeczka maślana z kruszonką *(alergeny: białko mleka, jaja), herbata galicyjska z dodatkiem malin *(alergeny: …)
WTOREK
- Śniadanie: Zupa mleczna – płatki kukurydziane na mleku *(alergeny: białko mleka), chleb razowy i pszenny z masłem *(alergeny: gluten, białko mleka), serem żółtym *(alergeny: białko mleka), sałatą lodową i rzodkiewką *(alergeny: …), herbata z cytryną *(alergeny: cytrusy)
- Obiad: Tradycyjny rosół z makaronem i warzywami *alergeny: seler, gluten, jaja), kotlet drobiowy z ziemniakami *(alergeny: gluten, białko mleka, jaja), brokuł z kalafiorem *(alergeny: …), kompot wieloowocowy *(alergeny: …)
- Podwieczorek: Mus shake owocowy – wyrób własny *(alergeny: białko mleka, truskawki),wafle lekkie *(alergeny: gluten), herbata z cytryną *(alergeny: cytrusy)
ŚRODA
- Śniadanie: Napój mleczny – kawa zbożowa *(alergeny: białko mleko, gluten), chleb wieloziarnisty i bułkowy z masłem *(alergeny: gluten, białko mleka), jajecznica na maśle *(alergeny: białko mleka, jaja), pomidorem *(alergeny: …), herbata z cytryną *(alergeny: cytrusy)
- Obiad: Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem *(alergeny: seler, gluten), pierogi leniwe z serem – wyrób własny *(alergeny: białko mleka, gluten, jaja), kompot z czarnej porzeczki *(alergeny: …)
- Podwieczorek: Mandarynka *(alergeny: cytrusy), kręcone chrupki kukurydziane *(alergeny: …), woda niegazowana *(alergeny: …)
CZWARTEK
- Śniadanie: Zupa mleczna – kasza manna na mleku *(alergeny: białko mleka, gluten), chleb razowy i pszenny z masłem *(alergeny: gluten, białko mleka), pasztetem drobiowym *(alergeny: białko sojowe), ogórkiem kiszonym *(alergeny: …), herbata z cytryną *(alergeny: cytrusy)
- Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem *(alergeny: seler, białko mleka, gluten), frykadelki wieprzowo wołowe *(alergeny: gluten, białko mleka, jaja), ziemniaki puree z koperkiem *(alergeny: białko mleka), kapusta na ciepło *(alergeny: …), kompot z agrestu i truskawki *(alergeny: …)
- Podwieczorek: Banan *(alergeny: białko mleka), soczek Tymbark z rurką 100% *(alergeny: …)
PIĄTEK
- Śniadanie: Napój mleczny – mleko *(alergeny: białko mleka), chleb mieszany i pszenny z masłem *(alergeny: gluten, białko mleka), pastą z makreli *(alergeny: białko sojowe, ryba, gluten), pomidorem *(alergeny: …), herbata z cytryną *(alergeny: cytrusy)
- Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami *(alergeny: seler, białko mleka, gluten), łazanki z kapustą *(alergeny: gluten, jaja, białko mleka), kompot wieloowocowy *(alergeny: …)
- Podwieczorek: Podusie z jabłkiem *(alergeny: białko mleka, gluten, jaja), woda niegazowana *(alergeny: …)