Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 26 do 30 listopada 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z selera naciowego z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Bryzol okraszany boczkiem i cebulką, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
WTOREK
- Rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet drobiowy z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Brokuł z kalafiorem
*(alergeny: …)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierogi leniwe z serem – wyrób własny
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet a la Wysoka Góra, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Frykadelki wieprzowo-drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kapusta zasmażana na ciepło
*(alergeny: …)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)