Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 19 do 23 listopada 2018 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem
*(alergeny: gluten, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotleciki z indyka, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
WTOREK
- Kapuśniak z ziemniakami
*(alergeny: seler) - Pierogi ruskie okraszane cebulką
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Łódeczki drobiowe z warzywami, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
ŚRODA
- Rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet schabowy z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten) - Buraczki z chrzanem
*(alergeny: …)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Filet drobiowy po nelsońsku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Surówka kapusty włoskiej
*(alergeny: białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Ryba duszona z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, ryba) - Marchew z porem
*(alergeny: …)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba)